Självhatet är den nya förintelsen

Har ni läst Harry Potter? Jaha, vad bra. Ni vet Voldemort, den där snubben som vill döda Harry? Just precis, världens ondaste trollkarl. Just han. Han har jämförts med Hitler, vilket kanske inte är så tokigt. är det någon som hatar sig själv så är det Voldemort. Han föraktar och vill utplåna sådana som har samma bakgrund som han själv, det vill säga som inte är "renrasiga". Fruktansvärt rädd för sin egen dödlighet gör han allt för att bli odödlig och osårbar. Man skulle kunna säga att han vänder sig ifrån vem han är och klarar inte av att erkänna sina svagheter.

Jag skulle vilja påstå att han är självhatet personifierad. Och han ställer till oordning och förtvivlan i hela trollkarlsvärlden, precis som självhatet förgiftar vårt samhälle. Alla hatar sig själva och går in i väggen, har depressioner, får ätstörningar, skadar och försöker förinta sig själva på alla upptänkliga vis.

Självhatet är den nya förintelsen, som en förbannelse vi lägger på oss själva utan att ha en aning om hur vi ska motverka den. Vi kommer på för sent att vi vill det, men då har vi för länge sedan berövats våra trollformler och ingen magi står att finna. Inte ens tillräckligt mycket energi för att sist och slutligen förinta sig själv på riktigt. Kanske är det då vi flyr med huvudet före in i fantasyböcker. Vi vet ingenting om verkligheten, men i Harry Potter-böckerna segrar i alla fall kärleken i slutet.

Kommentarer
Postat av: Cami

Clever, så är det nog. Jag håller fast vid att starkare familjeband (låta morfarsfar bo hemma tills han dör, låta faster och hennes barn flytta in, ta haaaaaand om varandra) skulle ge lyckligare individer och mindre självhat. Ålderdomshem och dagis borde inte få finnas. Och barnarbete borde införas igen. För på ett vis tror jag att det var utvecklande för barn att få känna att de gjorde något bra för familjen. Fast det är klart... allt var inte bättre förr. Definitivt inte Hitler.

2008-02-20 @ 18:22:20
URL: http://geggamojs.bloggspace.se
Postat av: Mattis

Dessutom med självhatet som leder till ätstörningar så ser det iallfall ut som föintelsen..

2008-02-20 @ 21:30:39
URL: http://fallenone.blogg.se
Postat av: c

Pottan! kärlek.

2008-02-21 @ 15:41:32
URL: http://carinabrandbu.blogg.se
Postat av: c

Pottan! kärlek.

2008-02-21 @ 15:41:39
URL: http://carinabrandbu.blogg.se
Postat av: c

oj. förlåt.

2008-02-21 @ 15:42:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0