And the world is going to smile

Idag när jag stod på Gislaveds busstation vid en tidtabell gick det fram en gubbe som kisade och försökte läsa den. Han hade stora runda glasögon, men de fyllde tydligen inte sin funktion för när han var så nära tabellen att han nästan slog i med glasögonen vände han sig mot mig och frågade om jag kunde läsa åt honom. Det gjorde jag. Och min vanliga rädsla för främmande människor bara uteblev. När han hade tackat och gått iväg stod jag där med en underbar känsla av att ha gjort något bra för en annan människa! Jag greps för stunden av något som sade mig att jag kanske kan göra en skillnad i denna värld. Något till det bättre. Det gjorde mig väldigt glad.

Det här är motsatsen till vad mitt förra inlägg handlade om. Då skrev jag om att jag inte kan göra någonting bättre, utan bara förstör. Det lustiga är att allt är sant. Kanske är allting sant? Kanske finns det ingen sanning eller lögn, ens, bara ett val av hur man ser på saker? Är sanningen subjektiv? Sanningen om vadå, förresten? Nu tänker jag i kringelikrokar. Bäst att köra av vägen och stanna. Ta lite luft (en cigarett om det hade varit så). Se hur andra svischar förbi, målmedvetet.
Nu trasslade jag in mig i metaforen också, och tar mig inte ut. Trasseldag idag.

Adjö.

Be patient, someday this pain will be useful to you

Bara för att Aftermath plötsligt började spelas och det är så jävla sant.
Det är ingen slump att hjärta rimmar på smärta, heller.

Words like violence.

Jag har förstört.
Det är svårt att göra rätt. Men nu har jag lärt mig att man inte ska försöka ändra på människor. Det kan vara svårt ibland, dock, att inse att någon kanske inte vill må bra fast de skriker på hjälp med vissa signaler. Det är en konstig situation att försöka vara vän när vänskapen drar ner en fast man verkligen inte vill att den ska göra det. När man vill vara vän med den personen man tror att personen skulle vara om den var frisk. Så man försöker göra en psykiskt sjuk person frisk. Hur idiotiskt är inte det?

Vill man inte ha en psykiskt sjuk vän ska man inte bli vän med psykiskt sjuka människor. Så enkelt är det. Leva och låta leva.

Sedan kanske det tar ett tag av lära känna innan man upptäcker det och då kan det vara så att man tycker om personen för mycket för att vilja ge upp. Det gjorde jag. Jag har försökt väldigt mycket även om jag egentligen vet att en person som vill vara sjuk kommer att fortsätta vara det no matter what. Men det har jag blundat för och envist kört huvudet i väggen gång på gång. Och gjort så mycket mer skada än nytta.

Jag har liksom trott att hjälp egentligen har varit önskat, någonstans. Jag har inte trott att man kan vilja ha sitt liv så. Men nu har jag till slut tvingats inse att det kan vara så. Och att jag kan förstöra otroligt mycket genom att försöka hjälpa. Här kommer käcka Anna och tror helt beskäftigt att hon ska göra något bra! Hurra hurra. Inte.  

Det är så svårt, det går ju inte att göra rätt. Om man märker och inte bryr sig så blir personen ifråga såklart ledsen. Om man märker och försöker hjälpa blir personen arg och slår ifrån sig. Undviker man personen blir den ledsen och känner sig mer värdelös och oönskad. Hur i helvete gör man rätt?!
Eller så går det att veta och ignorera, det är bara det att jag inte kan göra det för att jag suger åt mig allt som en svamp och dessutom är lite småviktig och tror att jag kan vara till hjälp. Jag, Anna, Annanas, Äna, Anna Banana, är oförmögen att hantera psykiskt sjuka människor. Bedöm själv varför, jag vet inte.


Jag hatar att jag har förstört och gjort sönder och brutit ned och orsakat ångest och alltihop. Men det förflutna går inte att ändra. Och nu vet jag och kan undvika.
Och kanske är relationen i fråga nu sådan att vi sårar varandra hur vi än gör. För att vi grävt för djupt, eller förtigit för mycket, eller sagt fel saker vid fel tillfälle, eller varit för sköra båda två, eller tyckt om varandra trots att allt varit kaos. Någonstans i allt det trasiga fanns ju något värdefullt och fint och bra som gick förlorat med tiden. Kanske var det jag som inte orkade tillräckligt. Det var det här med att lägga sig i för mycket. Fast på något sätt tycker jag att det känns sunt att reagera på sådana här saker. Men jag vet inte. Mitt omdöme har ju svikit förut. EHE.

Nu ska jag inte störa mer. For real. Jag ska göra mitt bästa.
Leva och låta leva.
Hej då.


I try so hard not to think of you, but who can decide what they dream?

Jag drömde om Nyköping i natt. Och honom. Och i drömmen gjorde och sade jag allt som jag ångrar att jag inte gjorde i verkligheten.
Det var hyfsat ångestframkallande.
Jag vill gå vidare, MOVE ON, komma över, ha lite stolthet. Men jag totalt fri från stolthet och expert på att gräva i det förflutna.
I och för sig var inte drömmen så idealisk. Visserligen hände det saker mellan oss, men han var full och jag var väldigt osäker. Det kändes inte helt bra i drömmen. Men jag ville så gärna vara med honom att jag tänkte bort att han hade druckit. Hjälv, jag har ingen stolthet ens i mitt undermedvetna!! Detta är illa!!!

Lite deppiga tankar, men jag lyssnar på Oh boy - Peps Persson, och då kan man inte vara för deppig!

Hur som helst. Amputera bort tankar på den där. Nu.


Don't be so hard on yourself


We might die from medication, but we sure killed all the pain

Jag kände en mycket obehaglig känsla i min kropp idag. En känsla jag verkligen inte vill ha där. En känsla jag sett hos andra på mycket nära håll som skrämt mig fruktansvärt mycket.
I och för sig kände jag den i somras här på LIndhult. Det kanske är Lindhult som är förbannat. Jag hoppas det, jag intalar mig det. För just det jävla problemet orkar jag inte med. Jag vill inte. Jag hatar ångest. Jag är ledsen och less.
Just för ögonblicket alltså. För som ni vet går det fort upp och ner. Idag var jag glad och vårrusig och lyssnade på Håkan Hellström. Och nu efter kvällens godisätande är jag bitter och deppar till Bright Eyes.

And if you promise to stay conscious I will try and do the same
We might die from medication, but we sure killed all the pain
But what was normal in the evening by the morning seems insane


I was driving around your mum's house

Min mamma. (Din mamma! Di-di-di-di, di-di, di-di...)
Vad är det för fel på mig, undrar jag?
Hon är så glad för att jag är hemma och jag vill bara så långt bort från henne som möjligt. Irritationen bara bubblar upp utan att jag vet varför. Är det här nån slags tonårsgrej? Jag kan inte tro att det ska vara såhär, så har jag inte förstått att någon av mina vänner har det. Eller så hade de det när de var 13 och jag är extremt sen som med det mesta annat.
Jag blir faktiskt lite ledsen på mig själv. Jag ser inte mig som en känslokall och kärlekslös person, snarare tvärtom, för känslosam och i alla fall någorlunda kärleksfull.

Hur som helst är det bara ett par dagar, sedan far jag till pappa och ska umgås med honom i två veckor. Hur nu det ska gå. Well, nu ska vi inte vara domedagsprofeter. Det löööser sig.

Som en vårdag i november

Medge att ni kommer att sakna skabb-följetongen? Ehum.

Igår under min underbara resa genom Sverige shoppade jag litegrann på pocket shop på Stockholm c. Jag köpte tre böcker och en mycket fin anteckningsbok. Senare under tågresan satt jag och skrev i anteckningsboken medan jag spanade ut genom tågfönstret. Det här är vad jag skrev.

Det är kyligt i luften men solljuset ser varmt ut.
Jag ser min reflektion i tågfönstret. Jag ser inte alls ut som jag känner mig. Jag undrar hur andra människor ser sig själva. Ser de ut som de känner sig? Och, egentligen, hur defenierar man det?
I morse for jag från den jämtländska vintern och nu ser jag gulnat fjolårsgräs och nakna träd utanför fönstret. Det känns som en årstidsväxling fast det bara är några timmars tågresa. Men vårkänslorna börjar sprattla och allt känns lite mer värt besväret.
Från att umgås med samma människor (förvisso underbaraste, but still) varje dag i flera månader till att se otroligt många olika människor skynda förbi får en att bli tacksam över att livet är så pass spännande och roligt och framför allt intressant som det är.

Nu är det i och för sig snö här. Men lite av känslan hänger kvar. Och idag träffar jag very old friends! ( Läses med Gandalf-röst. Inte väldigt gamla, utan jag har känt dem länge. Åtminstone längre än dille-barnen.) Det ska bli underbart att ses igen!

Skabb! (Del 3.)

Den sista och avslutande delen. 

Den här flickan är i alla fall garanterat skabbfri nu. Fräsch som en nyponros.
Eller något åt det hållet.

The end

Eller inte, Vi vet inte hur länge smittan kommer att cirkulera. Det tar aldrig riktigt slut...

Skabb! (Del 2.)

Jag vill ha skabbig falukorv till lunch, mamma, nåt annat vill jag inte ha... (Blommig falukorv)

Fuck off and die, du är för skabb för mig och din morsa går för en hundring, du sa det rakt till mitt fejs... (Fuck off and die-Torkel i knipa)


Nu är det skabb igen,

och nu är det skabb igen
och skabben varar än till påska!
Men det var inte sant
nej det var inte sant
för däremellan kommer ringorm! (Nu är det jul igen)

Skabbing down the house (Burning down the house)

Skabb, skabb, skabb, jag är galen i skabb, det är något som ligger i släkten (Kex, kex, kex-Trolles trafikradio)

So I'm trying to give you something

and it's called "skabb" (Enclave-Sonic Syndicate)

Matkön dagen efter att den stora nyheten spridit sig hölls säkra avstånd till de eventuellt smittade. Chockerande segregation på vår annars så sammansvetsade skola. Skam!

Ytterligare en dag efter sitter en flicka på tåg som avskabbat sig med en kräm i förebyggande syfte. Hon luktar allt lite underligt, tycker folk runtomkring. De skulle bara veta...

Fortsättning följer eventuellt.


Skabb! (Del 1.)

Skabb-barn är vi allihopa, allihopa, allihopa - jag med! Jag med, och du med.

Baserat på en sann historia.

Det var en gång en flicka på Dille Gård som fick skabb (ja, människor kan få det). På grund av dillebarnens olycksaliga vana att ständigt dela säng med varandra var skabben snart spriden vidare. De som inte hade skabb kliade sig överallt bara för att de tänkte på hur äckligt och, ja, skabbigt det var.

Fortsättning följer.

Gör nu inte mamma besviken

Alldeles nyss tog rektorn tag i mig och sade att min kära mor hade ringt till skolan och bett att få all min frånvaro från årskurs ett. Förra året. Varför? Suck. Jag blir lite besviken på henne. Dessutom är det ju ett avslutat läsår och inget att gräva i.
Hur som helst sade rektorn att hon inte tänkte ge henne den. Tack rektorn. Det känns bra att det inte är jag som är konstig som tycker att min mor är lite hysterisk. Jösses.

The only thing worth to treasure are the people that actually care

Årskurs tre på min lilla skola läser nu religion. De har fått i uppgift att rangordna de tre viktigaste personerna, eller de som betyder mest, (djur får också vara med) i sina liv. Jag har funderat en hel del på det. Hur skulle jag göra?
Mamma och pappa är ju de självklara, som borde vara där. Men vad känner jag egentligen?

Mamma. Hon gör nästan vad som helst för mig, hon betalar min skolgång, hon ger mig pengar när det krisar med matpengarna, tack vare henne kan jag ha häst. Och jag var väldigt bra vän med henne en gång i tiden. När jag fick panikångest var hon fruktansvärt orolig och pushade mig till BUP och så vidare. Det är jag tacksam för, även om hon hade kunnat vara lugnare istället för att få mig att förstå att det var något att vara jätterädd för. Men de senaste tre åren har jag inte tyckt om henne särskilt mycket. Först hände en kränkande sak i skolan under högstadiet som av någon konstig anledning ledde till att jag fick ångest när hon rörde vid mig. Sedan mådde jag dåligt av att bo på Lindhult med hennes sambo, så hon ordnar en lägenhet till mig som jag flyttar in i februari 2006 medan hon bor kvar med honom. Bästa lösningen för alla parter men jag, mitt miffo, känner mig ändå bortvald och övergiven. Jag mår på vissa plan bättre men det är fortfarande jobbigt i skolan vilket leder till att jag skolkar en del. När mamma får veta det blir hon upprörd för att jag inte berättat för henne hur jag har det. Jag tänker på varför och kommer fram till att jag inte litar på henne, vilket jag också säger. Hon blev rejält sårad, såklart, och jag undrar om jag verkligen hade behövt säga det. Men det är gjort nu hur som helst. Jag har liksom försökt stänga av till henne på det känslomässiga planet sedan dess. Förvånats över hur kall jag kan vara. Antagligen älskar jag henne, eftersom hon är min mamma och jag blir så påverkad av henne, men jag tycker inte om henne och jag litar defenitivt inte på henne. En person man inte litar på kan ju inte vara den viktigaste i ens liv?

Pappa då? Jo, jag älskar honom. Han är rolig och jag uppskattar att han gett mig den humor jag har, och dragit med mig ut och fiskat och paddlat kajak och sådär. Ibland undrar jag dock om han verkligen tycker om mig? Antagligen gör han väl det, och visar det genom att köpa saker till mig. Och en bra sak är att jag kan säga vad som helst till honom utan att han blir överbeskyddande som mamma kan bli. (Mamma sade i somras att det är för att han inte bryr sig om mig. Är det kanske så?)
Ibland säger han så konstiga saker. Till exempel igår ringde han och påminde mig om att jag skulle hämta ut passet, vilket jag totalt hade glömt bort. Jag sade att jag hade glömt det, och han sa "hur kan man vara så sjuk i huvudet?". Han var säkert stressad för resan och så, men jag fick ändå göra mitt bästa för att hålla tårarna borta. När panikångesten kom förstod han ingenting och kunde säga saker som "men skärp dig" när jag hade en ångestattack eller antyda på andra vis att jag bara fjantade mig, men han verkade ändå orolig ibland. Jag förstod absolut ingenting. Sedan var det ju det där med alkoholen som jag är rädd för som kanske inte ens är något men som oroar mig ändå. Jag vet inte alls var jag har honom. Hur mycket kan han betyda då?

HÄSTEN. Honom är jag säker på. Honom vet jag var jag har, och vi har ett ganska okomplicerat förhållande. Jag älskar honom, han står ut med mig. Jag blir glad bara av att se honom och det är väldigt bra för mig att ha rutinerna det ger att ha häst på box. Hästen är viktig och betyder mycket, så mycket vet jag. Vet dock inte var jag ska rangordna honom.

Sedan vänner.
De hemma som stod ut när jag verkligen mådde dåligt betyder såklart mycket. Men ingen speciell av dem betyder extra mycket. Man har inte samma relationer till dem nu när vi bor hundra mil ifrån varandra.
Sedan är det klart att de vänner jag har på Dille betyder mycket, men vissa har jag en speciell relation till.

Rasmus. Är den jag kan säga vad som helst till. Vi behöver inte umgås jättemycket, men vi vet var vi har varandra. Vi ställer upp för varandra när vi behöver hjälp. Det finns få som är så bra på att ändra hur jag tänker när jag tänker dåliga saker som han. Förutom att han är rolig och trevlig och annat en vän ska vara. Och jag litar på honom till 100%. Nu, efter ett år, vågar jag lita på att han tycker om mig även om jag berättar saker jag skäms för att erkänna för mig själv. Det är vänskap.

Mattis. Jag får vara vän med henne! Det är ganska otroligt för mig. I början på Dille tyckte jag att hon verkade så rolig och trevlig att umgås med, vilket hon också är, men jag trodde aldrig att vi skulle bli vänner eller att hon skulle tycka om mig som hon gör. Vi har samma humor, tänker likadant ibland ("något vitt man kan få i håret?") och kan ha så jävla kul. Händer det någonting vet jag att hon gör sitt allra bästa för att hjälpa mig. Hon har sett min sämsta sida men tycker om mig ändå, därför finns inget jag behöver dölja för henne. Jag vågar lita på att hon tycker om mig, lyssnar på mig om jag mår dåligt och förr eller senare berättar varför hon mår dåligt om hon gör det. Vi vet var vi har varandra. Hon har verkligen mitt förtroende.


Så, den där listan. Mina föräldrar är ändå anledningen till att jag finns, så de får komma först i alla fall.
 Alltså:
1. Mamma & Pappa
2. Mattis & Rasmus (Jag kan inte värdera en högre än den andra, det går inte!!!)
3. Hästen

Så är det nog.

En klump i magen och ett konstigt humör

Hjälp. Nu snurrar det en hel del tankar i mitt huvud. Jag tänkte delge er dem och göra världen till ett sämre ställe. Enjoy.

Lunginflammation på Dille. En häst sjuk och det är en luftburen smitta. Vi har ca 50 hästar på gården och hästfolk som kommer och går. Inte bra. Förutom att det är jobbigt för hästen och hans ägare är jag sjukt orolig för min egen pålle. Ja, jag är egoistisk. Jag åker om två dygn, och tänk om han blir sjuk när jag är borta? Tänk om han inte är kvar när jag kommer tillbaka? (Jag lämnade en frisk och glad Smella och kom tillbaka till ingenting.) Om jag förlorar Júni vet jag inte vad jag gör. Han är min själsfrände och vi ska vara tillsammans. Men antagligen händer det inte, påpekar mitt förnuft lite försynt. Men tänk om!, vrålar mina känslor och magen knyter sig. 

Vilket tar oss till nästa orosmoment: Min mage. Den mår illa och har ont och det gör mig stressad, vilket gör att jag mår sämre. Och så vidare.

 Två dygn kvar tills jag åker från Dille och jag oroar mig allt mer. Inte för nerresan men för utresan. Det är jävligt långt till Thailand. Och jag är så orolig för att jag ska bli sjuk av maten där, och hur kommer hästabstinensen påverka mitt psykiska mående, och kommer jag och pappa komma bra överens? Och pappas eventuella alkoholkonsumtion? Vad är egentligen normalt när man är på semester? Vad är normalt annars? Jag har inte en jävla aning och två veckor utan att kunna prata med någon annan, hur i helvete ska det gå?
Jag är så jävla rädd.

Vad händer egentligen mellan alla människor här? Vad har vi för vänskapsrelationer? Det är få jag vet var jag har just nu. Allt är kaos och upp-och-ner.
Antagligen kommer allt vara annorlunda när jag kommer tillbaka. Förhoppningsvis bättre. (Bara Júni är kvar, snälla låt honom vara kvar, jag dör annars, jag gör nog det, jag klarar det inte, snälla låt mig ha honom kvar)

Now that I found him, can I keep him?
I'll be your sweetest child
I'll quit all the lying and decieving
you know I wouldn't survive
the loss or the pain
så please don't break this girl
again

Rör mig inte, jag kan gå sönder

annanas

Ibland är jag alldeles för ömtålig. Och just nu kände jag för att lägga in en egobild i min blogg. Pha.

Big smiles for you

Nu är jag ganska glad igen. Det går verkligen upp och ner hur fort som helst.
Jag pratade med en vän och blev lite upplyft. Fikade med två andra vänner och blev ännu mer upplyft. Sedan ringde en vän från Småland och min dag var fulländad!
Det krävs inte så mycket för att vända saker till det bättre. Egentligen. Men man kan behöva säga till någon "du, jag behöver dig nu för jag mår inte bra". Det gäller att våga. Jag gör det ibland. Det är bra.

Ja, vänner kan göra verkligen allt. Det hästen inte kan.

Give me all your rights, I'll make them wrong

USCH.
Kort och bra sammanfattning av tankar + känslor just nu.

Det jag trodde var hemskt var i själva verket kanske inte så hemskt och helt plötsligt har jag förstört för hela skolan. Inte bara jag ensam, men medbrottslingar gör ju inte brottet bättre precis. Jag tycker inte om mig idag, alls.

Någonstans i bakhuvudet finns en tanke som ropar på uppmärksamhet, nämligen den om att jag är bra trots att jag gör dåliga saker. Men mina känslor hänger inte med och den välbekanta känslan av ångest över hur värdelös jag är gör sig hemmastadd på nytt. Men har jag gjort mig av med den förut kan jag säkert göra det igen. Inget varar för evigt. Men just nu skäms jag så fruktansvärt jävla mycket för att jag gör dåliga grejer hela tiden. Ingenting fungerar.

(Bloggen blir gnäll-blogg igen. Sorry. Ni är här frivilligt.)

You deserve so much better than me

Helgen vecka 3.
Händelserik med många upsar och dunsar.
Dunsar i backen och i den förflutna och dunsar ner i alldeles för dåliga tankar.
Anyhow.

Fredag: Red min häst vilket inte alls gick bra. Kände mig som en dålig hästägare. Såg "Love actually" som är fin och bra men handlar om kärlek och det var för mycket för en dunsande Anna. Sörjde lite för att jag finns och undrade om det blir bättre än såhär. (Med allt som jag inte upplevt kan man ju tycka att det borde bli det, men så tänkte jag inte just då.)

Lördag: Läste efter kort tvekan någons privata sms med ett par medbrottslingar, blev påkommen och ville ta bort mig själv. Det var så hemskt. Man gör inte så, jag visste det, men jag gjorde det ändå. USCH. Det var länge sedan jag hatade mig själv så mycket. Den ångesten är något jag inte har saknat.
När jag slagit huvudet i väggen litegrann beslutade jag mig för att ta mig i kragen och se en film. Dock valde jag "Notting Hill", som också handlar om kärlek, vilket också slutade i tårar. Suck. Jag orkade inte se till slutet utan gick och mockade.
Efter vissa betänkligheter hörde jag mig för om jag fick komma till en fest jag hade hört om, och det fick jag gärna. jag såg chansen att komma bort från ångestrummet (eller fyrbäddsrummet) och åkte. Kvällen tillbringades i Dvärsätt med Singstar, dricklekar och endast lite alkohol för min del. Var helt okej glad hela kvällen. Det var en mysig och bra fest.
Sov i Dvärsätt i en säng bredvid Cajsa. (Det är bäst att sova med folk!)

Söndag: Vaknade runt tio, åt frukost och gick sedan till macken och köpte godis. Vi beslutade oss för att hälsa på dillebarnen på Ava Garden, men de sov fortfarande. Åt en andra frukost och åkte sedan till Dille.
På Dille blev det ormgrop, vi var väl en fem stycken som låg sked och myste. Det blev väldigt varmt efter ett tag och då kom vi på att vi skulle duscha. Tillsammans. Så det gjorde vi.
Ja, Dille är speciellt.

Helgen har präglats av en del självdestruktiva tankar. Jag har börjat att allt mera falla tillbaka i att trycka ner mig själv. I min hjärna vet jag att det är fel, men det känns som att det är så det ska vara. Men det är ju det som är mitt problem egentligen. Jag vet rent teoretiskt hur jag ska göra för att må bra och att jag behöver ändra mitt tankesätt, men mina lättrubbade (lätt rubbade) känslor överröstar det. Dumt.

And I think you should know that
you deserve so much better than me

Before I fall to pieces

Idag känns det som en rörig dag.
I natt sov jag för första gången på snart två veckor i min egen säng. Det var både skönt och läskigt, men ångesten höll sig på avstånd i alla fall. Åtminstone när klockan blivit så mycket att det var dags att sova på riktigt.
Idag hade vi prov i Ekologi. Det hade jag inte pluggat till. Det gick kanske bra?
Idag har jag ont i magen och mår illa. Jag tror att min kropp är stressad så in i helvete. Den mår så växlande. Jag kan gå från att må jättedåligt med magont, yrsel och illamående till att vara lika pigg som vanligt på ett par minuter. Dock inträffar illamåendet och så vidare oftare än välmåendet, men ändå.
Får lite hjälp av min svensklärare att fixa mitt skrivsätt innan jag ska försöka uppfylla min dröm. Hela drömmen har ett stort orosmoln över sig nu. Kanske hade den mått bäst av att bara vara dröm? Min mage drar ihop sig av tankarna.
Förestående resa oroar mig en del. Vara hästlös och dillebarn-lös, samt eventuellt få hepatit av alla slag. Eller så är det nyttigt för min psykiska hälsa att vila från allt ståhej ett tag. Jo.
 
Vänner mår dåligt.
Det känns absolut inte bra.
Jag kan inte göra något, det enda som händer är att jag är ledsen för deras skull och mår sämre och så är den nedåtgående spiralen igång.
Det känns absolut väldigt dåligt.
Vad säger jag förresten, kan inte göra något? Jag kan ju ösa ur mig lite i min blogg! Som om det inte skulle göra saken bättre! Bloggar som är så få och välbehövliga! Verkligen!
Okej, sluta vara manisk och sarkastisk. Påminnelse till mig själv inför framtiden.

Hur som helst ordnar säkert röran upp sig. Det brukar den göra. Bara jag inte får magsår eller något sånt på vägen så är jag glad. Jag är lite trött på allt. Min mage är sur. På mig och världen, tror jag. Ungefär som jag.


"Vilken musik lyssnar du på?"


En fråga jag ställer när jag egentligen undrar "vem är du?". Jag, och många andra, har ett slags fördomsregister i mitt huvud. Hårdrockare är så, punkare är så, indiepopare är så, allätare är så. Vi gör allt för att placera varandra, och oss själva, i genres, och tror sedan att vi vet någonting om den personen. Det behöver inte alls stämma. För anledningarna till att man tycker om viss musik kan vara så olika och skiftande. Visst kan det vara så att fördomar stämmer, men det kan också vara så annorlunda. Du kan tycka om en låt helt enkelt för att melodin väcker känslor (bra eller dåliga), för att texten sätter ord på en känsla du själv saknat ord för, för att den påminner om en plats eller person, för att den är så dålig att den blir rolig, och antagligen av tusen andra anledningar som jag inte kommer på just nu. Poängen är att grunden är så olika från person till person att det egentligen inte säger något om personen i fråga förrän man vet den faktiska anledningen.

Vi kan också använda fördomar om musik, och på sätt och vis försöka styra hur vi vill att folk ska se på oss och hur vi ser på oss själva. Jag vill vara som alla andra, alltså lyssnar jag på det alla andra lyssnar på. Jag vill vara hård, alltså lyssnar jag på hårdrock. Vi vill känna oss bättre, och mer som de vi vill vara än de vi är. Men det kanske är bra om det leder till att vi söker oss till ny musik och utvecklar vår musiksmak. För av vilken anledning vi än lyssnar så får musik oss att må bra. Kanske mår vi faktiskt på något plan bra av att söka vår identitet i musik och egna och andras fördomar.


Don't panic!

Min dag har varit trött och seg, kryddad med lite nervösa tankar och känslor på något underligt sätt. Börjar dock se fram emot Thailandsresan mer än bäva för den. Och min häst har fått en hagkompis! Det känns bra att han inte är ensam längre, och gör mig lite glad. Hästen är viktig.

Apropå det så såg jag en kedjegrej på bilddagboken som fick min mage att vrida sig sju varv och hjärtat att slå snabbare. Lägg upp en bild på ditt husdjur, annars kommer det att dö inom fem dagar. Jag avskyr verkligen kedjebrev och dylikt, men när jag läste det här tog mitt förnuft en paus och jag blev rädd. Så jävla rädd. Jag pallar verkligen inte att förlora Júni. Inte nu, inte än. Två dagar innan Smella bröt benet hörde jag om en annan häst som gjort det och blev ledsen vid tanken på att min häst också skulle kunna råka ut för det. Jag blev lugnad med "bara för att man hör talas om det är det inte större risk att det händer" och "man ska ha extrem otur för att det ska hända". Men det hände. Det känns faktiskt otroligt läskigt.
Jag är alltid rädd att Júni ska tas ifrån mig på ett eller annat sätt. Det går så fort, och jag kan aldrig njuta tillräckligt mycket medan det varar hur mycket jag än tänker på det.
Sorgen är kärlekens pris? Kanske. I så fall har jag inte råd.


If you fail at least you've tried

Detta citat har ringt i mitt huvud hela dagen.
För jag har vågat att försöka, jag vet inte om det lönar sig än, men det verkar positivt eller åtminstone möjligt, och jag är så nervös. Det gäller ett uppfyllande av en dröm, och sådant är alltid känsligt. Men fuck it, just nu är jag bara så glad och stolt över mig själv för att jag vågade ta ett steg och försöka! Om det inte blir av har jag åtminstone vågat!

Och dessutom ringde jag till banken idag. I elevrådets namn, där jag är kassör. Ni anar inte hur stor och viktigt och ansvarstagande jag kände mig. Jag vet, det är ingen stor grej, men det är en stor grej för mig! Jag klarar av saker som involverar att kommunicera med människor! Jag kan! Om några dagar eller veckor eller månader känner jag kanske annorlunda, men då är det fel. Det här är rätt, det är såhär jag ska känna mig. Bra och viktig. Nu stämmer det. Nu stämmer jag.

Allt stämmer inte dock, för trots att jag värderar mina vänner högt kan det uppstå komplikationer i relationerna ibland. Men jag vet att det ordnar sig. För blod kanske är tjockare än vatten, och vänskap är starkare än båda. Eller sätt in valfri liknelse som faktiskt passar på egen hand.


There is more than meets the eye

Idag var jag inne i staden och fikade med en vän. På bussen på väg hem satt vi först någonstans i mitten lite längre bak. Sedan hoppade min vän av, och eftersom jag kände att jag började bli åksjuk gick jag och satte mig längst fram. Då började jag fundera på att det alltid är "de coola" som sitter längst bak i skolbussen. (Anledningen spånade jag också lite i, men den är enkel och inte relevant i det här sammanhanget).

Det är en plats i en buss. Var man väljer att placera sitt fysiska jag. En helt ovidkommande yttre sak, som ändå tydligen skall säga något om ens inre och hur man är som person. I och för sig kanske valet säger en del om hur man är, men vad? Att man gärna vill vara cool? Att ens kompisar tror att de är coola när de sitter långt bak och man inte vågar säga emot? Men, nej, säger det verkligen något om hur man verkligen är? Nej, jag tror inte det. För även om det är ett slags val är det ändå bara en yttre sak, precis som kläder och smink. Visst kan det vara sätt att försöka "visa vem man är", men det kan också vara ett sätt att försöka vara någon annan än den man är.

Själva grejen är att det går inte att se på utsidan hur en människa är, det är så otroligt häftigt egentligen. Folk kan glo på en hur mycket de vill utan att se någonting alls. Det är det som gör att det går att föreställa någon man inte är, vilket kan vara både bra och dåligt egentligen. Skönt att kunna maskera och gömma sig, skönt kanske att kunna välja vilka fördomar folk ska ha om en. Men dåligt att försöka se ut som sig själv trots att man inte riktigt vet vem man är. Eller att veta men sakna mod att visa det. Och det här med att "se ut som sig själv" bygger egentligen på fördomar. Ganska intressant. Fördomar är ju något vi aldrig kommer ifrån, men det finns ju de som är mer eller mindre bra. Gör det något om man tror att alla med Fjällräven-ryggsäckar är fältbiologer? Nej. Gör det något om man tror att alla med rakad skalle är nazister? Ja. Det är stor skillnad i allvar (jag är säker på att även en fältbiolog skulle hålla med).

Men för att återgå till ämnet. Om jag vet att andra tror att när man har en Coldplay-tshirt så lyssnar man på Coldplay, och jag lyssnar på Coldplay och vill visa det för att kanske komma i kontakt med andra som gör det, så kan jag använda det för att visa vem jag är. Det känns ändå lite äkta, och ett exempel på att fördomar inte alltid är av ondo. Kanske itne ett klockrent exempel på en fördom, men försök att förstå vad jag menar ändå. Gör det inte svårare än vad det är! (För det gör jag, INTE.)

Pigg och glad?

Pigg? Nej. Glad? Jo, faktiskt.
Det behöver inte vara så fruktansvärt svårt som jag gärna gör det.
Idag är en bra dag.

Om fullständigt onödiga känslor

I helgen har jag pratat med en vän jag har saknat. Det har sagts bra saker.
Igår, söndag, pratade vi om en massa saker.

-Jag vill verkligen bli en hel människa inombords!
-Vad är det du känner är fel då?
-Jag tycker inte om mig själv, det är ju det som är det grundläggande problemet.
-Varför tycker du inte om dig själv då?
-...
-Svårt att komma på något? Just det, för det finns inget. Du är bra som du är.

"Ibland är jag så svag att jag faller när en tanke slår mig." Vilken aha-upplevelse! Jag vet inte ens varför jag inte tycker om mig själv, hur i helvete kan jag göra det då? Onödigt! Slöseri med mina värdefulla resurser!
När jag tänkte vidare insåg jag att jag inte tycker om mig själv för att jag inte tycker om mig själv, men om jag inte vet varför jag inte tycker om mig själv är det ju bara trams. Någon som hängde med? Jag hoppas det. För tanken är bra.
Vidare tänkte jag "när är det jag börjar att inte tycka om mig själv?". Jo, det ska jag tala om. Det är när jag gör fel. Minsta lilla misstag och en gäll röst (tänk Knatten) ropar "du är dålig, DÅLIG!". Men hallå, att göra och att vara är två helt olika saker. Bara för att jag gör fel betyder itne det att jag är fel. Stor skillnad.
Till exempel känner jag mig som en dålig hästägare eftersom jag har en sadel som inte är bra. Ett beslut som visade sig vara dåligt jag tog för tre år sedan gör alltså att jag tror att jag är dålig idag. Jag hoppas att det inte bara är jag som hör hur dumt det låter.

Så, kära läsare (det är säkert fyra pers som läser min blogg), var snälla mot er själva! Ni är bra även när ni gör dåliga saker!

rör mig inte, jag kan gå sönder

Jag vet inte alls.
Trygghet borta.
Jag undrar varför.
Och jag har ångest över det. För jag tål inte beröring om jag inte är stensäker på avsikten. Jag reagerar med ångest i timmar efteråt, även om det inte är helt obehagligt. Egentligen ganska behagligt.
Hjälp.
Jag vet vem jag vill prata med om det. En av de allra bästa. Be om råd, få råd, få en kram. Stå ut med mig, jag behöver dig.

Mitt huvud har inte plats för FIPO just nu. Det händer för mycket. Överbelastad hjärna. Hej och välkommen till Anonyma Tankemissbrukare.

You're so very special

Igår hände mycket. Jag ska berätta lite.

Jag sover fortfarande över. Jag är redan trygghetsberoende. Ångest försvinner när man hör någon andas alldeles bredvid sig. (Jag är inte självständig för fem öre, men jag vill vara. Jag vill att det ska räcka att höra mig själv andas.)

Skulle ordna med mitt pass inför resan, på tok för sent. Hittade inte passpapprena. Panik och besvikelse och helvete.

Fikade på stan med två vänner. Två av de allra bästa. Vi pratade om en sak som är svår för oss alla. Väldigt svår. Jag grät och kände mig dum för att jag grät. Jag var så fruktansvärt trött. Mina tankar tar all min kraft nu. Det var väldigt skönt att få prata om det. Jag vill inte lägga mina bekymmer på mina vänner, men jag har försökt få en tid hos kuratorn och inte fått någon. Och igår kändes det som att även de behövde prata om det. Det berör ju alla.

Jag kände mig tom och full på samma gång. Så fruktansvärt trött men ändå orolig. Konstig sinnesstämning. Ny känsla. Det är alltid lite obehagligt med känslor man inte känner igen.

Senare hade jag ett annat samtal. Det var svårt. Förhoppningsvis besvarade det en del frågor. För mig ställde det nya.
Kommer det att vara såhär för alltid? Vem kommer att orka? Kommer jag att fortsätta vara orkad med? Finns det jag saknar kvar? Har jag verkligen gjort allt jag kan? 
Jag kan ha förlorat min bästa vän (inte Júni) igår. Eller så började jag få henne tillbaka. 
Jag vet ingenting, jag vet bara att jag ska sluta försöka. Jag kan bara vänta nu. Vänta och ta hand om mig själv. 
Det känns så hemskt att säga till någon "jag måste rädda mig själv från dig". Det är så hemskt att det är så, och jag har försökt rädda oss båda för att få vara med dig. Men det går inte längre. Jag orkar inte.
Jag saknar dig. Det var ju du och jag. Det var så det skulle vara. Det vi hade var speciellt, åtminstone för mig. Du är speciell. Men jag antar att det här är följden av att tycka för mycket om dig.
Jag kommer att vänta.

Apropå asfalt så får jag rida igen!!! Läkaren var lite tveksam, jag måste ta det försiktigt, men jag har inget förbud! Jag får rida min häst!

Slusats: Även när det är som jävligast finns det någon ljuspunkt.

Det mörker du ser gör att stjärnorna märks lite mer

I want to see the stars, hit me, hit me hard!

I natt fick jag en smäll när jag skulle sova. Dock var det i sömnen. Inte meningen. Intalar jag mig. Haha. Sov nämligen över i natt igen. Mycket mys. I natt ska jag dock sova ensam. Får inte vänja mig vid att sova med folk, jag tror att det kommer att bli tomt sedan. 

Min kropp mår konstigt. Jag mår illa, är yr och seg i huvudet och alldeles svag i benen. Och jag måste fixa en massa saker inför resan, och jag hinner inte med svenskan, och jag orkar inte!

Det är så komiskt att jag har en blogg nu. När jag var i Nyköping sade han den där att han inte förstod grejen med bloggar. Jag sade att jag inte heller gjorde det (ja, jag har ändrat mig. Uppenbarligen. Idiot). Sedan blev det en grej vi sa. "Det kan du ju blogga om." Och nu bloggar jag om honom och det där.
Nej, usch,
hit me hard
hit me right between the eyes
I want to see the stars
hit me, hit me
hard
I'm just waiting for something that might never come

Dagens nyhet: No more sexfobi! Jag är mer nyfiken. Det blir nog spännande. Nervös, men inte panikslagen. Sen får vi väl se hur det går när jag väl är där, men ja. Anyway, det känns bra.

Inatt sov jag hos mina grannar som jag bor vägg i vägg med annars. Vi sköt ihop två sängar och sov tre personer. Det var väldigt mysigt och jag somnade bättre än på länge. En del prat också som lättade trycket på hjärtat/själen (jag har svårt att hålla isär begreppen). Bra vänner är guld värt.

Idag hade vi Svenska och Engelska. Jag har prestationsångest. Det är så att jag har någon slags språkkörtel som börjar sprattla när jag registrerar något fel. Den har ofta, tyvärr inte alltid rätt. När jag blir medveten om att den missat något fel blir jag väldigt nervös. Det är nog mitt bekräftelsebehov som ställer till det. Jag måste ha rätt, för jag vill vara bra på någonting i alla fall. Jag är ju åtminstone jättebra på svenska. Då ska det ju helst vara perfekt också. Bättre än någon annan vill jag vara, mindervärdeskomplex som jag har.
Idag hade jag nämligen fel, eller jag hade inte skrivit det absolut språkligt snyggaste även om det inte var direkt fel. Det gjorde mig så nervös att jag började tänka efter. Varför är jag så hysterisk när det kommer till sådant? Slutsatsen jag drog var ovanstående. Och självklart måste jag skriva om det i min blogg eftersom jag vill att folk ska tycka att jag är smart, så att jag är värd något.

Jag tänker så mycket att jag slår knut på mig själv.

Today must have been one of the strangest days

I och för sig är dagen inte slut än. Men hittills.
I natt när jag hade pratat med Millan skulle jag sova. Jag kände för-ångest komma krypande ochuttryckte min nervositet över att inte kunna sova. Fick rådet att läsa, och tog risken att tända min lampa vid sängen. En vaknade och jag kände mig sämre igen, så jag gick. Till fritidslokalens soffor. Där var det folk, snällt folk som lyssnade på mig. Jag var vaken till kanske 4 på morgonen.

Nu är jag alldeles matt och bortdomnad. Både av trötthet och av tankar. Det är någon känsla som lägger sig i bröstet efter en tids nedåtfall, en tyngd. Som en slags sorg över att finnas till. Det kniper i min mage.

Jag beter mig konstigt också nu när jag inte mår bra. Jag blir arg för minsta lilla. Och ledsen för ingenting. Minsta motgång får det att skrika inuti mig: "Jag orkar inte!!!". Jag är så trött. Jag orkar inte?

Hur gör man för att inte gå sönder?

Plans

Anna och Millan ska bada bastu och bli av med slaggprodukter, både från kroppen och huvudet.
Tantpoäng! Ska skaffa fotfil och ryggborste när vi ändå är i farten. Spännande!
Södras kök på natten äger ju. Millan skriver en avsky-lista och Anna skriver blogg för att fira sina sista timmar med en skoldator. Sen kommer det nog att bli bloggtorka. Erkänn att ni blir lite ledsna?

Jag har gråtit lite nu, det känns bättre nu. Millan är bäst.

Nu kan du få mig så lätt

Varför?
Varför påminner allting mig om honom och den där helgen?
Varför kan jag inte sluta ångra allt jag inte sa och gjorde?
Varför kan jag inte bara släppa det?
Varför är jag så lätt att påverka?

Vem som helst som är lite snäll och jag blir alldeles nere.
Helvete. Kan man säga. Minst sagt.

Men idag sade Millan att hon trodde att vi skulle ses igen. För att det inte var avslutat. För allt här i livet måste ju sluta på något bra sätt och vara ordnat. Fint och bra och, fan heller! Jag har fuckat upp det så jävla mycket, om han nu ens tyckte om mig någon gång. Jag hatar hur jag beter mig. Fan.
Det känns bara så sorgligt att tänka på att vi aldrig kommer att ses igen. Det gick så lätt att prata med honom, och han verkade faktiskt acceptera mig trots min konstiga ångest och var så himla snäll. Men jag hade väl fel. Eller så gjorde jag fel när jag väl kom hem, hörde av mig för mycket och fan, varför gräver jag ner mig i det här?

Det här med att tycka om folk, jag tycker inte om det.

I'm about to crack - so - let's call this the comeback

I morgon börjar skolan igen! Jag kommer att tycka att jag är helt dum i huvudet om några veckor, men nu ser jag fram emot det. Det råder misstankar om att vi ska åka till Frösön och åka pulka, som vi gjorde efter jullovet förra året. Det vore så grymt kul! Min skola är verkligen underbar. För några veckor sedan när Skolverket var här och inspekterade så sa de att Dille var en av de bästa skolor de hade inspekterat, och på grund av det bjöd skolan alla på tårta! Tårtor som det stod "Hurra för Dille!" på. Hur många skolor gör sånt, liksom? Så underbart.
Jag längtar. Känns bra.

Och vet ni?
Häromdagen (ihop- eller särskrivet?) fyllde världens bästa Mattis år - hipp hipp hurra! - och då kom hennes mamma och mammans gubbe på besök. De bjöd på tårta och en massa fika,och när vi sa "tack för fikat" svarade hon "tack för att ni finns, för ni är väldigt viktiga för Matilda". Jag blev så rörd! Det var så fint sagt! Bara sådär apropå tårta.

Det ska bli skönt att börja skolan. Jag ska dumpa ansvar, jajemän, det är så tungt att bära. Anna är klen, Anna orkar inte bära. Anna ska bära sig själv. 

Idag var det en vän som sa att hon trodde att jag och Samuel kommer att träffas igen. För att det var inte riktigt klart mellan oss. Jo tack. Han har förstört väldigt många låtar och artister och allt påminner mig om honom och den där helgen. Och fy fan vad mycket jag ångrar att jag inte gjorde den där helgen. När jag hade chansen. Men nej, då sade kroppen och huvudet "nej, Anna! Ångest! Ahh!" och ingenting blev gjort. 
Men jag lärde mig säkert något av det också.  

I won't worry my life away

Eller så gör jag det. Men det är inget jag satsar på.

Jag saknar skolan! Jag saknar att ha fyllda dagar, gnälla på att ekologi är tråkigt, äta god mat, göra arbeten i sista minuten, ha diskussioner på Samhällslektionerna, gå ut och luncha hästen i brådska innan lektionen börjar. Jag saknar de som inte är här på Dille just nu!

Egentligen vill jag nog mest ha något annat att tänka på än hur i helvete allt ska lösa sig. För hey, det löööser sig, det vet jag ju att det gör. Frågan är vad det kostar, och om vi har råd. Må bra? Till vilket pris?
Kanske handlar det inte ens om att må bra? Kanske handlar det om att klara av att må dåligt?

Jag tänker för mycket, jag kommer definitivt worry my life away.

Days have come and gone, I'm still the same?

Jag läste nyss genom mina senaste blogginlägg och insåg att de handlar mer och mer om det jag skrev om i min gamla blogg. Dåliga saker jag inte vill att folk ska tänka om mig. Jag vill inte vara den personen.
Men efersom jag skriver om det tänker jag uppenbarligen fortfarande på det, och eftersom jag fortfarande tänker på det kanske jag borde göra något åt det. Typ prata med någon som det så vackert heter. Det ska jag. Jag vill dumpa mina tankar någonstans, hos någon som får betalt för att vara tankesoptipp. Ja.

Nej, jag är inte samma. Anna idag skulle inte dricka alkohol två veckor efter att hästen (viktigastivärlden!) dött och tro att det inte skulle gå åt helvete. I och för sig har Anna idag lärt sig det av Anna back then, så det kanske var riktigt smart av Anna back then? Skitsamma. Jag tycker att jag är bättre nu.

Feel the earth beneath my feet, if I only could

Jösses.
Vilken jävla soppa.
Allt är en massa kaos
.
Jag vill vifta med mitt trollspö och ordna allt. Strö lite glittrigt lyckopulver.
Tyvärr äger jag inget trollspö, och there is no such thing as lyckopulver.
Det som finns är vågar, måttband, en sjuhelvetes massa kondomer, onyttig mat, rakhyvlar, delade sängar, smala skådisar, sexböcker, tysta tankar, uttalade tankar, mindervärdeskomplex, självhat, ensamhet, tvåsamhet, röra, oröra, illamående, frågetecken och ångest. Ångest har vi allihopa, allihopa, allihopa...
Jag vill fixa allt!
Jag orkar inte det här!
Jag måste orka. Det finns få saker man verkligen, verkligen måste och en av dem är att ta hand om sina vänner när de mår dåligt. Det är nödvändigt. Bara det att en röst säger till mig "ta det lugnt, Anna, du kan inte rädda alla, tänk lite på dig själv" och en annan (mer högljudd) säger "men Anna, du måste faktiskt tänka lite på dina vänner, du kan inte bara tänka på dig själv och tro att allt ska lösa sig!". Vad i helvete. Jag är en enda stor motsägelse.

Och på nytt längtar jag. Men jag vet att det jag längtar efter kommer att ge mig mer ångest, och ånger. Så I don't do it, för jag har lärt mig. Jag är en stor flicka nu. Jag mår bra. Jag gör inte dumma saker. Längre.

Nu har jag lite prestationsångest för att jag inte skriver insiktsfulla blogginlägg utan bara gnäller. Hejdå.

You can't keep a secret
but you keep a diary anyway

It's all about the wordplay

Nu känner jag mig lite glad, för nu lyssnar jag på en mysig låt. (http://www.youtube.com/watch?v=_TDcQdgGi5U&feature=related

Musik kan verkligen göra allt för hur man känner sig. Lyssnar man på en glad låt blir man oftast gladare. Är man ledsen/arg/har ångest kan det vara skönt med musik som översätter ens känslor i melodier och ord. Jag tycker att låtar ofta präglas av den första gången man hörde dem, och vilken sinnesstämning man hade då eller var man befann sig. Låtar kan röra vid känslor man inte trodde att man hade. Det kan kännas som att man har strängar inuti som det spelas på, vissa textrader kan sätta exakt ord på ens egna abstrakta tankar. Musik är känslor. Åtminstone för mig. Det är känslan som är det viktiga i en låt. Därför kan jag ibland bli väldigt osams med en vän som är musiker och väldigt duktig, hon lyssnar en del på det tekniska i låten medan jag bara känner.
Håkan Hellström är ett bra exempel. Folk kan verkligen bli upprörda över att han har så mycket fans trots att han inte ens sjunger rent. Men han får fram känslan, och för vissa är det det som är det viktiga. Till exempel mig.

Apropå något helt annat så hittade jag av en slump min gamla blogg idag. Sökte på bloggar av människor från Gislaved. Läste lite av den, och jösses. Jag tycker bättre om den här, så mycket kan jag ju säga.


Ha La La La La
L-listen closer to the words I lay
Ha La La La La
It's all about the wordplay
Ha La La La love
The wonderful thing it does
Because, because
I am the wizard of ooh's and ah's and fa-la-la's
Yeah The Mr. A to Z
They say I'm all about the wordplay

Hello darkness, my old friend

I've come to talk with you again

Det är konstigt när ångest kan kännas på något sätt bra bara för att det är en så välbekant känsla. Det är konstigt när man blir rädd när man mår bra bara för att man tror att man inte förtjänar det. Det är konstigt när man försöker få sig själv att må dåligt, medvetet eller omedvetet.

Jag hade ingen egentlig poäng med det där. Jag bara tänkte lite. Och eftersom det här är min blogg kan jag bestämma (kontrollbehov, ehe?), och jag bestämmer att jag inte behöver ha meningsfulla budskap i varje inlägg. Det krävde jag av mig själv i början, men det blev jobbigt i längden. Och man är väl lat.

Jag är fruktansvärt trött i huvudet. Jag tänker så att tankarna slår knut på sig själva, och sedan tänker jag lite till.

I rummet där jag bor, bor det även fem andra.
I rummet där jag bor, bor det sex människor som just nu har väldigt mycket med sig själva.
I rummet där jag bor, bor det människor som väldigt gärna vill hjälpa varandra.
I rummet där jag bor, bor det människor som inte orkar och inte bör hjälpa andra för att de har sig själva att tänka på.
Det är lite tungt att andas i rummet där jag bor. (Det kan väl i och för sig bero på att jag har dåliga lungor.)

Vill du hjälpa?
Hjälp dig själv

It's a fine line between pleasure and pain

Jag tror att det måste vara så att alla känslor hänger ihop. Gråt och skratt ligger väldigt nära varandra. Likaså kärlek och hat (min teori är att man måste bry sig om någon väldigt mycket för att hata den personen).
 
Vi såg Fight Club idag, och det var någon som frågade "men varför slåss de frivilligt?". Och någon svarade "det är ju en adrenalinkick att slåss, och att bli slagen". Och det är ju det. Dels rör man på sig, dels är det spänningen. Och smärtan som gör att man känner att man lever. Pulsen som känns starkare och alla andra känslor känns mindre, alla andra tankar skruvas ner på lägre volym. Det är beroendeframkallande. Ja, jag kan förstå varför de slåss. Men jag skulle inte våga det. Jag vill ha kontrollen helt själv. Men det är väl också den man ska släppa, det är lite av poängen i filmen om jag inte fattat helt fel.

Kontroll är viktigt för mig. Kanske kommer det från den tiden när jag hade mycket panikångest och absolut ingen kontroll på mina känslor, mina tankar, min kropp. Skulle jag må bra av att släppa kontrollen litegrann? Ja, det tror jag. Det skulle vara skönt att inte grubbla så fruktansvärt på saker jag inte kan göra något åt. Men jag skulle inte vilja släppa kontrollen genom att försöka nå botten, som i Fight Club. Jag tror inte på destruktivitet som livslösning. (Men lilla Anna, nu är du ju en hycklare. Allvarligt talat, jag tror inte på det. Det är verkligen värdelöst.)

I hurt myself today
to see if I still feel


Anna as she used to be

Jag gick in på http://www.sockerdricka.nu/ idag och läste mina gamla dikter som jag skrev när jag gick i nian.
Ja, jösses. Vad tragisk jag var (och inte på ett bra sätt, om det nu finns sådana).
 Tänkte i alla fall publicera ett par här. Bara för att plåga er alla litegrann.
Så tramsig var jag. Ja, jösses.

----------------------------------

Jag kan inte andas.
Det sitter något i mitt bröst.
Jag kan inte andas.

Jag kan inte röra mig.
Hjärnans signaler håller på med helt andra saker.
Jag kan inte röra mig.

Jag kan inte bestämma mig.
Tvivlet rusar omkring med blodet i kroppen och gör sönder mig.
Jag kan inte bestämma mig.

Jag kan inte leva.
Jag är sönder.
Jag kan inte leva trasig.
Jag kan inte leva.

jag kan inte andas

----------------------------------------------

Det jag gjorde:
     cyklade över regnkletiga löv fastklistrade på asfalt
Det jag gjorde:
     strök lovikkavanten över ansiktet
Det jag kände:
     en stickande mjuk smekning
Det jag kände:
     en doft av våt ull

Och det jag tänkte:
     låt mig bli ett barn i en pulkabacke igen.


--------------------------------

snöflingorna faller utanför
jag faller innanför

snöflingorna går sönder mot marken
jag går sönder mot trycket

(snöflingor är inte så hållbara)

------------------------------------

snö som stjärnor
faller
tusen önskningar
som
faller
går sönder när de når marken
tusen önskningar

som ingen önskar med

--------------------------------------

ord kan skada mer än ni förstår
nej, det är ju jag som tar åt mig för mycket

ett par trasiga jeans, en trasig själ
vem bryr sig?

ingen bryr sig,
lär dig din läxa nån gång
ingen bryr sig
(jag pluggar varje dag)


ni kan dansa en parningsdans bland parfymdoft till plastmusik
och ni kan dansa en segerdans på spillrorna av mig----------------------------------

På ungdomsmottagningen sa de
"du äger din egen kropp"

Dagen därpå tillhörde min rumpa en äcklig gubbe i simhallen.

Och bland klor och skrynkliga fingrar:
man kan väl få önska?

-------------------------------------

Vad du ser.

Du tänker inte mina tankar
(du tänker dem inte natt efter natt)
Du känner inte mina känslor
(du känner inte min själ slitas isär)
Du minns inte mina minnen
(du bär inga spår av mina minnen)

Du ser mitt kön,
du vet mina åsikter,
du vet min sexualitet.
Du ser att jag uppfyller min roll.

Vad du inte vet, är
varför.

--------------------------------------


Ett glas vin så går det över?

God morgon.
I går kväll drack Anna ett glas med kanske tre deciliter vin. Anna blev lite varm i kroppen och lite lätt fnissig, men inte full. Det var väldigt skönt. Det var trevligt med den där avslappnade känslan i kroppen. Det känns läskigt!
Jag ska inte dricka mer alkohol. Någonsin. Jag får fan inte bli beroende, börja jaga den där avslappnade känslan. Jag är så rädd. Min släkt är inte så lovande direkt. Oj oj oj. Milde moses.
En annan sak som skrämde mig var att en längtan jag haft i några dagar blev starkare. Dock var jag inte tillräckligt påverkad för att ge efter. Och tur var väl det.
Nej, alkohol är inget bra. Eller för bra.

Utan mina andetag

Jag haaaaaaaatar ätstörningar.
Just to remind you.

Och jag hatar min hals/mina lungor. Jag kan inte andas överdrivet bra. Låg och snodde runt halva natten. Seriöst, jag vill ha LUFT! Och min röst tillbaka, tack. Och intressanta tankar att skriva här.


Och jag grät mig till sömns efter alla dar.
Är en bra låt av Säkert!. Som för mig handlar om mobbning. Och stämmer in på mig så jävla bra. Tydligen så handlar den om att Säkert! själv var en nobody som ingen lade märke till. Men hon sjunger om utsatthet, i alla fall låter det så i mitt huvud när hon sjunger jag var nog värd allt stryk som jag fått. Men det kanske inte spelar någon roll? Alla som lyssnar på en låt tolkar ju in egna känslor och upplevelser i texten oavsett vad artsiten hade för tanke från början. Men jag antar att man vill känna sig speciell och passa in i något, och gärna vill vara exakt rätt för någonting. Så därför vill man gärna ha rätt. Jag har fel, men jag är inte fel för det. Tänker jag.

Det känns som att mitt huvud fattar allt och vet precis hur jag ska leva för att må bra och vara glad, men mina känslor hänger inte med alls.

Igår fick jag förresten veta att jag är normal. Det är normalt med närhetsångest och snoppfobi. Så nu känner jag mig ganska dum, eftersom jag har känt mig väldigt miffo. Men det gör nog alla. Vilket gör det hela ännu mer patetiskt. För jag kan ju inte acceptera att alla människor är ganska lika i grund och botten, nej nej, jag tror att jag är så jävla speciell. Det är ju rätt arrogant egentligen.


Glad av choklad?

Jag mumsar just nu på mjölkchoklad. Och lyssnar på Chocolate med Snow Patrol. (Vars namn jag fortfarande inte kan uttala. MVG i Eng A var nog rätt välförtjänt.)

Småland får sakna mig ett tag till, för min kropp säger stopp och belägg och hej, kom och hjälp mig. Tolv timmars tågsfärd kändes som en för stor utmaning när promenaden ner till stallet gav mig snabbare hjärtslag, svettningar och ökat illamående. Dessutom vet jag inte var jag har lagt biljetten, ehe ehe.
Detta känns inte jättebra.
För det första vill jag träffa mina vänner och min far och min farmor och min mormor.
För det andra känns det alltför bekant att Anna är sjuk när något ska hända.
För det tredje känns det alltför bekant att Anna slarvar bort något viktigt.

Sockerkicken börjar dala och jag blir mer illamående. Och ingen gurka har jag heller. (En underskattad kraft i universum.)

Nytt år, nyårslöften. Mer eller mindre självdestruktiva sådana. Jag är så orolig för alla!!! Jag vill ta bort alla problem i hela världen.

Jag orkar inte vara smart och filosofera runt allt som jag gjorde i början av bloggen. Snälla, tyck om mig ändå.

It's going to be another shitty year

Gott nytt jävla år.
Den här dagen är så överskattad att den inte kan bli annat än misslyckad.
Jag var nykter och hade lite småångest till och från. Ganska mycket ångest i badhusparken när alla var asfulla och srek och ramlade och människor bara sprang förbi och raketer smållde alldeles för nära och ingen ville ha mig nära och allt var bara  kaoskaoskaos.
Och sedan såg jag en 747-bil, och då tänkte jag på dumjäveln som jag inte får tänka på men som jag tänker på varje dag.

Jag undrar vad som kommer att hända det här året som aldrig har hänt förut. Förra året vid den här tiden trodde jag att jag aldrig skulle dricka alkohol, och det ser vi ju hur det blev. Om ett år kanske jag har haft sex, vem vet. Annars får jag väl be någon manlig vän om en tjänst. Tveksamt att någon skulle göra det, dock. Tveksamt om det skulle gå ens. Eller så blir jag en sådan som dör oskuld. Då kan man ju undra när det skulle bli.

Jag vet inte var jag har många människor, det gör mig så fruktansvärt förvirrad. Idag skulle jag inte ta hand om någon lovade jag mig, för det orkar jag fan inte. Men folk hade ångest ändå och det påverkade mig ändå. Och så fick jag ångest och behövde tas om hand, så typiskt! Men well, jag behövde inte en timme. Mer som en minut.

January first and it's already clear
it's going to be another shitty year

RSS 2.0